Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečeni aromatični jagnjeći but

Pečeni aromatični jagnjeći but

Pečeni aromatični jagnjeći but
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
6 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
186 min.
Porcije
8
"Već možete da mu osetite aromu, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • biber
  • nana - sušena
  • peršun - sušeni
  • kumin
  • aleva paprika
  • maslac - za premazivanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremtite jagnjeći but za pečenje. Stavite ga u odgovarajuću tepsiju i posolite.

Malo otopite maslac. Dodajte alevu papriku i ostale začine. Promešajte.

Pomoću oštrog noža nekoliko puta probodite but.

Očistite beli luk, uklonite ljusku, ali nemojte da gulite čenove skroz.

U svaki prorez koji ste napravili ubacite čen belog luka, koji ste prethodno isitnili.

But dobro premažite maslacem i začinima.

Sipajte 2-3 šolje mlake vode. Tepsiju dobro prekrijte aluminijumskom folijom.

Pecite jagnjeći but na umerenoj temperaturi oko 3-4 sata.

Na kraju pečenja sklonite foliju i vratite da se meso zapeče dok ne dobije zlatkastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: