Način pripreme
Koru pravite od 230 g keksa sa kakaom i 125 g maslaca. Keks izmrvite i umešajte sa maslacem. Rasporedite masu po dnu posude, poravnajte i lagano pritisnite.
Parfe pravite od 200 ml pavlake koju umutite sa 200 g šećera u prahu. U ovu smesu dodajte 200 g kisele pavlake. Po ukusu možete dodatno zasladiti.
1 kesicu želatina pripremite na osnovu uputstva sa kesice i dodajte je u smesu.
Podelite smesu na dva dela i u jedan dodajte nasečene jagode.
Preko keksa prvo prelijte beli deo i stavite u zamrzivač da se ohladi oko 30 minuta, a nakon toga sve prelijte smesom sa jagodama. i ponovo vratite pola sata na hlađenje u zamrzivač.
Poslednji želirani sloj napravite sa oko 200 g jagoda koje su stajale oko 2 sata u šećeru u prahu. Ugrejte ih u sopstvenom soku koji su pustile i u njih rastvorite 1/2 pakovanja želatina.