Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa kremom od pomorandže

Kolač sa kremom od pomorandže

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Kolač sa kremom od pomorandže4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Specijalno za Vas - kolač sa glazurom i neodoljivom aromom pomorandže"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • mleko - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 225 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • ekstrakt ruma - 2 ml
  • za krem
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 75 g
  • voda - 70 ml
  • pomorandže - kora od 1 pomorandže
  • sok od pomorandže - sok od pola pomorandže, male
  • ekstrakt ruma - 2 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Dodajte šećer i umutite u vazdušast krem. Dodajte jedno po jedno jaje i pažljivo mutite da se ne zgrudva.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i uz pomoć kašike dodajte naizmenično brašno i mleko sa rumom. Dobro umućeno i promešano testo sipajte u mali kalup za tortu, koji ste prethodno pokrili nauljenim papirom za pečenje i dobro poravnajte površinu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Ostavite ispečeni kolač desetak minuta u kalupu, a nakon toga ga okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi. Za to vreme pripremite krem.

Rastvorite šećer u prahu u vodi i stavite na vatru da proključa. Kuvajte 5 minuta i ostavite da se ohladi.

Omekšali maslac umutite dok ne pobeli, zajedno sa korom i sokom od pomorandže. Malo po malo dodajte i ohlađeni sirup i eksrtakt ruma. Umutite krem dok se ne ujednači.

Postavite gotovu koru u činiju, premažite je kremom i ukrasite. Servirajte kolač dobro ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: