Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na Panađurski način

Jaja na Panađurski način

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Jaja na Panađurski način
Fotografije: Vanya Velichkova
4 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Fantastičan recept iz okoline Bugarskog grada Panađurište, koji je odavno prešao granice svoje regije, pa i zemlje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 - 6 komada
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • slatka aleva paprika - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri i dodajte sirće. Čim provri, smanjite ringlu i razbije sasvim nisko jedno po jedno jaje. Možete da ih razbijete u kutlaču i tako da ih spuštate u blago kipuću vodu. Pazite da se jaja ne zalepe za dno ili jedno za drugo. Kuvajte ih do željene tvrdoće žumanca.

Zagrejte ulje na ringli, dodajte alevu papriku i brzo mešajte na kratko da ne zagori. Beli luk izgnječite ili iseckajte na sitno.

U dva tanjira izmrvite malo sira, stavite po tri jaja, po 2-3 kašike kiselog mleka, odozgo ponovo izmrvite sir i prelijte obe porcije zaprženim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: