Način pripreme
Kvasac razmutite u mleku, dodajte šećer i brašno, promešajte, tako da dobijete retku smesu, poklopite i ostavite na toplo mesto, ali pazite da ne bude vruće, jer treba da naraste.
Jaja umutite sa šećerom, svežim mlekom, vanilin šećerom i korom limuna i odvojite jedno žumance za premazivanje.
Brašno prosejte zajedno sa solju na jedno mesto u odgovarajuću posudu i u sredini napravite udubljenje. Isipajte narastao kvasac, smesu od jaja i zamesite testo.
Mesite, tako da vam ruke zaranjaju u otopljenu masnoću, dok testo ne pokupi svu masnoći i dok ne počnu da se prave mehurići.
Premažite toplim uljem, pokrijte najlonskom kesom i ostavite da naraste na toplom mestu. Razmesite još jednom ili dvaput i ponovo ostavite da naraste, dok ne udvostruči obim.
Testo je dovoljno za 5 milibrota. Stavite u nauljanu tepsiju, tako da testo zauzme 1/3 veličine tepsije, pa onda ostavite da naraste još jednom. Premažite žumancetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.