Način pripreme
Luk, pečurke i džigericu sitno naseckati. Zagrejati malo masnoće i upržiti luk. Dodati pirinač i promešati. Kada pirinač promeni boju, staviti pečurke i džigericu.
Promešati i ostaviti da se urpži. Posoliti i dodati ostale začine. Sipati toplu vodu i ostaviti na vatri dok voda ne ispari. Pirinač treba da bude skoro gotov. Pile očistiti i posoliti iznutra i spolja.
Prstima pažljivo skinuti kožu sa leđa i bataka pileta, koliko je to moguće. Napuniti stomak pileta i mesto između kože i mesa. Staviti pile u kesu za pečenje i iseći oba ugla kese.
Vezati kesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata. Od pileta teče masnoća u pleh. Možete je iskoristiti da, pola sata pre nego izvadite pile, stavite u nju krompir i šargarepu, oko kese za pečenje.