Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Domaće pile sa graškom

Domaće pile sa graškom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Domaće pile sa graškom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Grašak može biti iz konzerve, ali pile obavezno mora biti domaće!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, domaće
  • grašak - 800 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • začini - do, biber, svež peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije i skuvajte u posoljenoj vodi zajedno sa sitno iseckanom glavicom luka, i jednom šargarepom isečenoj na veće komade. Izvadite meso i procedite bujon.

U tiganju izdinstajte luk i beli luk sve dok ne budu providni, šargarepu iseckanu na kolutiće, dodajte i propržite brašno i dimljenu alevu papriku, razredite sa 1-2 šolje bujona, u kojem ste kuvali pile, dodajte paradajz.

Kad malo provri dodajte grašak iz konzerve, promešajte i skinite sa vatre. Začinite biberom.

Sipajte smesu u pleh i odozgo poređajte porcije pilećeg mesa, ako je potrebno razredite sa još bujona.

Pecite u rerni oko 1 sat ili dok ne bude gotovo. Servirajte sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: