Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Fildžan sarme s teletinom

Fildžan sarme s teletinom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Fildžan sarme s teletinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Jedne sarme s teletinom, kojima jednostavno ne možete da kažete ne, koliko god pokušavali"

Potrebni sastojci

  • kupus - 10 - 12 velikih listova, kiseli
  • teleće mleveno - 500 g, mleveno
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sudžuk - 100 g, teleći
  • paradajz pire - 150 g
  • za sos
  • kiselo mleko - 400 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite listove kupusa od zadebljalih delova i isecite ih na dva dela. Propržite luk, šargarepu i pirinač. Dodajte mleveno meso umućeno sa delom pirea (50g) i začinima.

Nakon što se proprži sklonite s ringle. Pripremite malu tursku čašicu (fildžan) za kafu.

Postavite list kupusa i sipajte po jednu do jednu i po kašičicu smese. Dobro uvijte, pritisnite i pažljivo izvadite sarmu okrećući čašicu.

Poređajte sarme u odogvarajuću posudu. Razmutite ostatak pirea s otprilike jednom šoljom vode. Prelijte sarme i pospite isečenom sudžuk kobasicom.

Pokrijte poklopcem i pecite na 200 stepeni oko sat i po. Izmešajte mleko sa iseckanim belim lukom. Servirajte sarme na mleku i prelijte alevom paprikom, isprženom u ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: