Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte brašno. šećer, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte. Formirajte rupu u centru tako da se dobije brazda.
U odvojenoj posudi pomešajte jaja, maslinovo ulje, narendanu koru pomorandže i 1 kašiku soka od pomorandže. Dobro promešajte, dok se ne pomešaju svi sastojci i sipajte u centar posude sa suvim sastojcima.
Rukama ili velikom drvenom varjačom polako promešajte dok se ne napravi meko i elastično testo. Ostavite da odstoji oko sat na sobnoj temperaturi.
Nakon toga namazanim dlanovima formirajte male lopte od testa. Zagrejte masnoću i ispržite loptice oko 2 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju.
Prebacite gotove loptice na poslužavnik pokriven kuhinjskim ubrusom, da se ocede od viška masnoće.
Pomešajte med i sok od pomorandže u dubokom tiganju i ostavite da vri oko tri minuta. Sklonite sa ringle i dodajte loptice u tiganj sa smesom od meda. Promešajte.
Ostavite loptice da se ohlade mešajući ih s vremena na vreme.
Namažite medom poslužavnik na kome ćete poređati gotove loptice. Namazanim rukama, da se ne bi lepile, poređajte loptice u formi piramide. Po želji pospite kokosovim brašnom i ušećerenim pomorandžinim korama.