Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Meze»Pohovane šumske pečurke

Pohovane šumske pečurke

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pohovane šumske pečurke
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Veoma ukusno predjelo, odličan izbor, kako za pivo, tako i za vince"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 10 - 15 komada, sunčanice
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 100 - 130 g
  • pivo - 250 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa brašnom i pivom. U drugoj posudi umutite balanca na sneg sa prstohvatom soli. Pažljivo ih dodajte u smesu od zumanaca.

Dodajte so i biber po ukusu. Pečurke pažljivo očistite (nemojte ih prati). U tiganju sipajte ulje da se ugreje. Uzmite pečurku i potopite je u smesu. Stavite je u vrelo ulje i pržite dok ne prumeni, sa obe strane.

Tako uradite i sa preostalim pečurkama, izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti. Servirajte sa salatom, u zavisnosti od sezone i sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: