Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom i đumbirom

Čizkejk sa bundevom i đumbirom

Čizkejk sa bundevom i đumbirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Čizkejk za kojim ćete poludeti Garantujemo"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 350 g
  • maskarpone - 150 g
  • bundeva - 250 g pečene
  • kravlji maslac - 90 g
  • đumbir - 70 g
  • indijski orah - 7 g
  • cimet - 10 g
  • braon šećer - 125 g
  • šećer u prahu - 90 g
  • kore pomorandže - 20 g
  • vanila - 2 g
  • keks sa maslacem - 250 g
  • orasi - 90 g
  • žumanac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Keks i orahe nalomiti na krupne parčiće;

2. Omekšali maslac sjediniti sa keksom i orasima. Dodati prstohvat cimeta;

3. Nakon toga, smesu sipati u kalup za tortu, i ostaviti 15 minuta u frižideru, da se stegne;

4. Bundevu staviti da se peče. Nakon što se ispeče, mesnati deo izvaditi kašikom i ostaviti 15 minuta da se iscede sokovi od bundeve kroz cediljku.

5. U već ispečenu i isceđenu tikvu dodati braon šećer, đumbir (treba da bude sitno naseckan), kore pomorandže, indijski orah i cimet. Dobro promešati i ostaviti 10 minuta u frižideru da se smesa dobro ohladi;

6. Krem sir i maskarpone ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre upotrebe. Nakon toga, sjediniti ih dobro sa šećerom u prahu i žumancima.

7. U krem od sireva dodati oko 50 g smese sa bundevom, tako da beli krem postane blago narandžast.

8. Krem namazati preko koru od keksa. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

9. Nakon što se je krem od sireva stegnuo u kalupu, odozgo premazati kremom od bundeve. Posuti nalomljenim keksom, orasima ili pistaćijem za dekoraciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: