Način pripreme
U delu tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 2 kašike brašna i promešajte. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U veliku posudu prosejte brašno, dodajte so i promešajte. Dodajte jaja umućena viljuškom, ulje i aktivirani kvasac, umesite meko testo, umotajte folijom i ostavite na toplom oko 30 minuta da naraste.
Naraslo testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo podelite na 5 lopti, t.j. na 3 mesta po 5 lopti, pokrijte ih krpom i ostavite da odmore 5 minuta.
Za to vreme u posudu izmrvite sir, a u drugoj posudi umešajte maslac i svinjsku mast.
Uzmite jednu od lopti i razvucite je u koru veličine tanjira, premažite je masnoćom, prekrijte drugom korom, premažite i njega i na taj način obradite svih 5 loptica, ali poslednju nemojte mazati.
Razvucite ovih 5 kora zajedno u veću koru, prečnika oko 32 cm (na veličinu tepsije), stavite koru u nauljenu tepsiju, premažite koru masnoćom i pospite polovinom izmrvljenog sira.
Na isti način obradite i preostalih 10 lopti. Dlanovima dobro pritisnite penjurliju odozgo i premažite je preostalom masnoćom. Nasecite penjurliju na kvadrate, pravougaonike ili romboide, po vašoj želji. Premažite umućenim jajem i pospite susamom.
Ostavite na toplom mestu da naraste oko 30 minuta i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni prvih 10 minuta, a zatim na 180 stepeni dok ne bude gotovo.