bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Milibrot»Milibrot mešen u mini pekari

Milibrot mešen u mini pekari

Milibrot mešen u mini pekari
Fotografije: Vanya Adarska
1 / 3
14/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno150 min.
Porcije1
"Da li znate da savršeni milibrot možete pripremiti i uz pomoć aparata za pečenje hleba"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno belance odvajamo za premazivanje)
  • šećer - 150 g kristal
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 80 ml
  • kvasac - 20 grama, svež
  • brašno - 550 - 600 g, testo treba da bude meko, da se ne lepi
  • vanila - 2 komada
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • suvo grožđe
  • orasi
  • slatko
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci /bez slatkog/ se stavljaju u mini pekaru, stavljaju se na program za mešenje - 15 minuta. Ostavlja se 30 minuta da nadođe.

Drugo mešenje - 15 minuta. Ponovo narasta - 30 minuta.

Nakon toga se oblikuje. Ja razvojim na dve loptice.

Svaku lopticu razdvojim na 4 duga fitilja. U dva od njih stavljam slatko i uvijam. Upletem 4 fitilja u pletenicu.

Stavljam u kalup za pečenje i ostavljam u rerni na 50 stepeni 15-20 minuta da nadođe treći put.

Namažem belancem i posipam šećerom.

Peče se na 160 stepeni, oko jedan sat, ali ipak proverite čačkalicom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: