Prolećna jaja

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Prolećna jaja
Fotografije: NEVI
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tako sveže i tako ukusno - prolećno jelo koje će vas potpuno osvojiti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • mladi luk - 10 - 15 struka
  • beli luk - 2 - 3 struka, svež
  • spanać - 300 - 400 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i iseckajte povrće. U odgovarajućem tiganju propržite luk i beli luk, pa čim malo omekšaju, dodajte spanać.

Posolite, pobiberite i dobro promešajte.

Kad spanać omekša, napravite udubljenje za svako jaje. Razbijte jaja u svako udubljenje koju ste napravili u povrću, pa poklopite.

Snizite temperaturu i pržite dok jaja ne budu gotova. Sklonite sa vatre, poslužite sa kiselim mlekom i seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: