Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Lignje na žaru za ljubitelje

Lignje na žaru za ljubitelje

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Lignje na žaru za ljubitelje
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 8
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Veliki smo ljubitelji morskih delikatesa, a to se i vidi jer - odmah palimo roštilj!"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 komad, velika
  • marinada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • himalajska so
  • beli luk - 1 čen, istinjen
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • mirođija - nekoliko struka, sitno iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Lignju očistite, tako što im prvo uklonite oči, pokožicu i unutrašnje kosti. Pipci se najteže čiste, ali su ipak najukusniji. Sve dobro operite.

Uzmite nož i napravite male proreze.

Pomešajte sastojke za marinadu (odvojite jednu kašiku) i dobro premažite lignju. Neka bude najmanje 15 minuta u marinadi, a zatim je stavite na zagrejan roštilj.

Ispecite je sa svih strana, dok ne porumeni. Ne treba da se prepeče, jer če onda meso postati žilavo.

Kada se ispeče, premažite je marinadom koju ste odvojili.

Poslužite lignju uz pesto sos od peršuna, sosom od limuna i drugim aromatičnim dodacima po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: