Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene sa lukom i tikvicama

Pene sa lukom i tikvicama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pene sa lukom i tikvicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Prolećne pene sa tri jednostavna sastojka - poslastica za dušu"

Potrebni sastojci

  • pene testenina - 1/2 pakovanja
  • tikvice - 2 - 3 kom.
  • luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pastu kuvati u posoljenoj vodi 13-15 minuta. Skinuti sa vatre i iscediti.

Na maslinovom ulju upržiti sitno naseckan luk i tikvice, nasečene na polukrugove.

Nakon što povrće omekša, dodati pastu i ostaviti da se uprži sa ostalim sastojcima, da bi poprimila aromu.

Nakon što je jelo gotovo, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: