Tabule

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Tabule
Fotografije: Monika Ivanova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
2
"Sa mnogo, ali mnogo peršuna i bulgura - raskošna arapska salata kao iz Šeherezadinih priča"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 300 g
  • peršun - 4 veze, sitno iseckan
  • paradajz - 2 komada, izvađeno seme i sitno iseckan
  • krastavci - 1 komad, na sitne kockice
  • limun - 2 komada, sok
  • luk - 1 glavica, veoma sitno iseckan
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se preliva sa 1 šoljom vrele vode i ostavlja da nabubri jedan sat.

Ocedi se pažljivo i dodaje se peršun, paradajz, krastavci i luk.

Začini se solju i maslinovim uljem i promeša. Po želji salata se preliva sokom 1 limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti