Način pripreme
Napravite koru, tako što umutite jaja sa šećerom do vazdušaste mase. Dodajte im mleko, ulje i vanilu. Dobro izmutite. Prosejte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Dodajte sve u tečnu masu i umutite dok se smesa ne ujednači. Sipajte smesu u kalup za tortu sa dnom koje se skida prečnika oko 23 cm, na čije ste dno stavili papir za pečenje.
Ispecite koru oko 40 minuta na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada kora bude gotova, izvadite je i ostavite da se ohladi. Kada kora bude ohlađena skinite papir za pečenje i izdubite je kašikom, ali ostavite granicu od oko 2 cm. Vratite koru u kalup.
Odvojite jedan deo mrvica od izdubljene kore za posipanje torte, a u preostali deo dodajte rastopljenu čokoladu, malo svežeg mleka i maslaca i oblikujte u loptice jednake veličine. Polovinu loptica, ili onoliko koliko želite preko torte, uvaljajte u kokosovo brašno. rastvorite želatin u malo hladne vode i ostavite ga 10 minuta.
Pripremite krem. Umutite rikotu sa šećerom u prahu. Kiselu pavlaku sipajte u posudu. Istopite želatin na pari ili u mikrotalasnoj i dodajte ga u kiselu pavlaku i dobro promešajte.
Sjedinite rikotu i pavlaku. Dobro promešajte dok se potpuno ne sjedine. Sipajte krem na koru, a preko njega poređajte deo loptica.
Preko loptica sipajte preostali krem i poravnite. Odozgo pospite mrvice od kore koje ste odvojili. Stavite u frižider na nekoliko sati, dok se želatin ne stegne. Ukrasite lopticama sa kokosovim brašnom.