Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa čokoladnim lopticama

Čizkejk sa čokoladnim lopticama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Čizkejk sa čokoladnim lopticama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 7
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
1
"Verujete li u ljubav na prvi zalogaj?"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećera - 220 g
  • mleko - 220 ml
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 220 g
  • kakao - 25 g
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za krem
  • rikota - 250 g
  • kisela pavlaka - 300 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • čokolada - 1 komad
  • maslac - 20 g
  • mleko - 20 ml
  • kokosovo brašno - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite koru, tako što umutite jaja sa šećerom do vazdušaste mase. Dodajte im mleko, ulje i vanilu. Dobro izmutite. Prosejte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Dodajte sve u tečnu masu i umutite dok se smesa ne ujednači. Sipajte smesu u kalup za tortu sa dnom koje se skida prečnika oko 23 cm, na čije ste dno stavili papir za pečenje.

Ispecite koru oko 40 minuta na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada kora bude gotova, izvadite je i ostavite da se ohladi. Kada kora bude ohlađena skinite papir za pečenje i izdubite je kašikom, ali ostavite granicu od oko 2 cm. Vratite koru u kalup.

Odvojite jedan deo mrvica od izdubljene kore za posipanje torte, a u preostali deo dodajte rastopljenu čokoladu, malo svežeg mleka i maslaca i oblikujte u loptice jednake veličine. Polovinu loptica, ili onoliko koliko želite preko torte, uvaljajte u kokosovo brašno. rastvorite želatin u malo hladne vode i ostavite ga 10 minuta.

Pripremite krem. Umutite rikotu sa šećerom u prahu. Kiselu pavlaku sipajte u posudu. Istopite želatin na pari ili u mikrotalasnoj i dodajte ga u kiselu pavlaku i dobro promešajte.

Sjedinite rikotu i pavlaku. Dobro promešajte dok se potpuno ne sjedine. Sipajte krem na koru, a preko njega poređajte deo loptica.

Preko loptica sipajte preostali krem i poravnite. Odozgo pospite mrvice od kore koje ste odvojili. Stavite u frižider na nekoliko sati, dok se želatin ne stegne. Ukrasite lopticama sa kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: