Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Neverovatan slojevit kolač sa čokoladnim ganašem

Neverovatan slojevit kolač sa čokoladnim ganašem

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Neverovatan slojevit kolač sa čokoladnim ganašem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kada je rezultat ovako sladak i ukusan, trud se uvek isplati. Verujte nam na reč"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 150 g
  • mleko - 60 ml
  • rum - 2 kašike
  • vanila - 1 kom.
  • maslac - 180 g
  • pšenično brašno - 100 g belog
  • bademovo brašno - 100 g
  • skrob - 1 kašika
  • ganaš
  • čokoladna glazura - 200 g
  • pavlaka - 100 g vruće
  • rum - 1 kašika
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, šećer, mleko, rum i vanilu mutiti 2-3 minuta u metalnoj posudi, dok se ne sjednine dobro. Posudu postaviti preko šerpe sa kipućom vodom, ali da ne dodiruje vodu, pa mutiti još 5-7 minuta.

Nakon toga mutiti mikserom 5 minuta, pa dodati polako maslac, upržen do svetlo braon boje i malo ohlađen. Nastaviti mućenje mikserom još 10-15 minuta, dok smesa ne pobeli i utrostruči svoj obim.

Nakon toga dodati obe vrste brašna i skrob. Mutiti dok smesa ne postane homogena.

Dno pleha prečnika 24 cm premazati maslacem i prekriti papirom za pečenje. Sipati jednu kutlaču smese, ravnomerno rasporediti i peći u rerni na grilu - samo odozgo na visokoj temperaturi 1-2 minuta.

Izvaditi pleh i dodati sledeću kutlaču, i tako sve dok se ne iskoristi sva smesa, koja je za oko 7 kora.

Gotov kolač izvaditi i pleha i ostaviti ga da se ohladi, a u međuvremenu pripremiti ganaš.

Ugrejati pavlaku, ali joj ne dozvoliti da provri. Preliti je preko nalomljene glazure uz neprestano mešanje, dok se čokoladna glazura ne istopi.

Dodati rum i prethodno rastvoren i topao želatin. Gotovim ganašem preliti kolač.

Ukrasiti po želji. Ja sam koristila mini-puslice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: