bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od tikvica sa sosom od belog luka

Čips od tikvica sa sosom od belog luka

ElitsaElitsa
Pomoćnik kuvara
193131
Čips od tikvica sa sosom od belog luka
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
18/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Imamo novu ljubav i to je ovaj čips od tikvica, koji sa zadovoljstvom jedemo sa ili bez sosa, ali obavezno sa pivom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i isečemo na polovine, nakon toga pomoću rendeta ili ljuštilice sečemo ih na veoma tanke lente.

Dobijene lente stavimo u posudu sa hladnom vodom i ledom u frižider na 30 minuta.

Čim izvadimo posolimo ih i uvaljamo u prezle i brašno.

Pržimo dok ne dobiju zlatastu boju.

Za sos pomešamo sve sastojke i ostavimo bar sat vremena da se upiju svi ukusi.

Serviramo tikvice uz sos kao dodatak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: