Pečurke na maslacu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Pečurke na maslacu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 14
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Pečurke na maslacu su ukusno meze za pivo, pečurke na maslacu su pogodne za predjelo, pečurke na maslacu su i idealni garnirung. Tako da, evo ih"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g
  • maslac - dve trećine pakovanja od 125 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckan
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija - sveže iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće.

Zagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.

Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk. Dinstajte još pet minuta, sklonite s ringle i pospite iseckanom svežom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: