Prlenke sa kačkavaljem i sirom

25/05/2017
"Ukusne i mekane prlenke iz bugarske retro kuhinje, koje u poslednje vreme postaju sve popularnije"
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano859
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite sodu u kiselom mleku, dodajte jaja i brašno.

Umesite meko testo, i dodajte brašna koliko je potrebno. Ostavite 30 minuta da nadođe.

Od testa kidajte parčiće veličine pesnice, i razvucite ih preko namazane površine na mnogo tanku okruglu koru.

Odozgo pospite mrvljenim sirom, rendanim kačkavaljem i sa nekoliko malih kockica maslaca.

Svaka prlenka se peče u prethodno ugrejanoj rerni dok kačkavalj ne dobije lepu boju. Jedu se tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar