Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Šareni kuglof sa kiselim mlekom

Šareni kuglof sa kiselim mlekom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Šareni kuglof sa kiselim mlekom
Fotografije: Martina Trakova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Običan, ali veoma ukusan i mekan domaći kuglof sa nežnom aromom pomorandže."

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 2/3 šolje
  • pomorandžina kora - 1/2 izrendana, može i od limuna
  • vanila - 2 kesice
  • kakao - 3 supene kašike, pune
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte renru na 190 stepeni. Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete mekanu smesu i dodajte: pomorandžinu koru, ulje i kiselo mleko. Mutite mikserom i u porcijama sipajte prethodno pomešane brašno, vanilu i prašak za pecivo.

Ponovo lepo umutite i odvojite 1/3 smese, koju treba da pomešate sa kakaom. Namažite i pospite brašnom kalup. Počnite da ređajte belu, braon, belu smesu, dok sve ne potrošite.

Stavite kuglof da se peče, proveravajte čačkalicom da li je gotov. Gotov kolač se ohladi, okreće na poslužavnik i posipa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: