Klasićna griz-alva

19/05/2017
"Ova griz-alva je jedna od najukusnijih koje smo probali! Recept je klasika u turskoj kuhinji"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 679
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 250 g
  • šećer - 350 g
  • masalc - 125 g
  • voda - 600 ml, može i mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite griz u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući drvenom kašikom.

U topao griz dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi. Nakon toga dodajte topao preliv, pripremljen od vode i šećera.

Dobro se promeša i šerpa se poklopi da upije sirup.

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna.

Po želji je možete sevirati sa slatkom po izboru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti