Laka karamel torta

Kamelia SamanKamelia Saman
Početnik
1223
Laka karamel torta4 / 4
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Da li znate kako da napravite unikatnu karamel tortu za samo 45 minuta? Ne? Evo, mi ćemo Vam pokazati, a Vi ćete nas posle počastiti"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - gotove
  • slatka pavlaka - 1 l
  • kondenzovano mleko - 1 - 2 kutije, zaslađeno (prethodno kuvano u konzervi 2 - 3 sata u dubokoj posudi, u kojoj voda uvek pokriva konzerve - dulce de leche)
  • orašasti plodovi - sirovi, po izboru
  • šećer - za pravljenje grilijaša
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku umutite u vazdušast krem i u nju dodajte prethodno skuvano kondenzovano mleko (po ukusu, dodajte 1 ili 2 konzerve).

Šećer karamelizujte zajedno sa orašastim plodovima, a nakon toga karamel sipajte preko papira za pečenje i sačekajte da se ohladi. Kada je potpuno hladan, grilijaš izmrvite u avanu (možete koristiti i blender).

U posudu, u kojoj ste kuvali karamel, sipajte vodu i ostavite posudu malo na vatri da voda primi ostatak karamela. Ovaj sirup iskoristite za prelivanje kora.

Tortu ređajte na sledeći način - stavite koru, prelijte je sirupom i premažite kremom. Na kraju, krem pospite usitnjenim grilijašom.

Grilijaš je veoma ukusan sa semenkama suncokreta, ali ga možete napraviti i sa kikirikijem i orasima i svaki put će biti ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: