Marmelada od šipka

03/06/2017
"Uvek čuvamo poslednju teglu marmelade od šipka za najdraže prijatelje!"
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano412
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šipak - dobro uzreo
  • šećer - 1 kg ili više
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro uzreo šipak se opere i očisti. Preliva se vodom, da ga prekrije i kuva dok ne omekša.

Nakon toga se pravi kaša 3-4 puta kroz različita sita, prvo ređe da se odvoje semenke i ljuska, posle gušće, da se odvoje dlačice ploda.

Dobijeno pire se kuva sa šećerom, na 1 kg pirea se stavlja 1 kg šećera. Meša se neprestano drvenom varjačom.

Gotova marmelada se zgusne. Dok je još vrela se sipa u tegle, zatvara se i sterilizuje oko 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar