Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita s prazilukom i kiselim mlekom

Pita s prazilukom i kiselim mlekom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pita s prazilukom i kiselim mlekom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
"Nikada nam neće dosaditi da jedemo takvu pitu"

Potrebni sastojci

  • sir - 400 g
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • praziluk - 3 struka
  • jaja - 5 komada
  • kore - 1 pakovanje
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se dobro očisti, naseče se prvo na parčiće oko 10 cm, posle po dužini, na kraju po širini - cilj je da se dobiju manji komadići, koji lako mogu da se razdvoje.

U malu šerpu se sipa pola šolje vode, otrpilike jedna šolja ulja, so i stavi se isečen praziluk da se dinsta. U odgovarajućoj posudi se umute dva jaja s malo ulja, kiselim mlekom i sirom. Kad se praziluk ohladi, dodaju se i njemu dva jaja i promeša se.

U podmazanoj posudi za pečenje se stavljaju kore ređajući nadeve - jednom sir, jednom praziluk. Poslednje dve kore su bez nadeva između njih. Viljuškom se izbuši nekoliko rupa na proizvoljnim mestima na korama, da se masnoća rasporedi ravnomerno.

Poslednje jaje se muti u istoj posudi u kojoj smo mutili prethodno da se skupi sir i iskoristi se za preliv. Razmaže se lepo kašikom.

Peče se oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: