Način pripreme
Praziluk se dobro očisti, naseče se prvo na parčiće oko 10 cm, posle po dužini, na kraju po širini - cilj je da se dobiju manji komadići, koji lako mogu da se razdvoje.
U malu šerpu se sipa pola šolje vode, otrpilike jedna šolja ulja, so i stavi se isečen praziluk da se dinsta. U odgovarajućoj posudi se umute dva jaja s malo ulja, kiselim mlekom i sirom. Kad se praziluk ohladi, dodaju se i njemu dva jaja i promeša se.
U podmazanoj posudi za pečenje se stavljaju kore ređajući nadeve - jednom sir, jednom praziluk. Poslednje dve kore su bez nadeva između njih. Viljuškom se izbuši nekoliko rupa na proizvoljnim mestima na korama, da se masnoća rasporedi ravnomerno.
Poslednje jaje se muti u istoj posudi u kojoj smo mutili prethodno da se skupi sir i iskoristi se za preliv. Razmaže se lepo kašikom.
Peče se oko pola sata.