Način pripreme
Sitno iseckajte luk i izdinstajte u malo ulja dok ne omekša. Dodajte 1 supenu kašiku paradajz pirea i alevu papriku i ostavite na vatri dok voda iz pirea ne ispari, a zatim skinite sa vatre.
Kad se ohladi, dodajte smesu u mleveno meso, dodajte jaje, skuvani pirinač i začine.
Zamesite mleveno meso i oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i stavite jednu po jednu u vrelu posoljenu vodu sa lovorovim listom. Kuvajte ćutre oko 20 minuta na tihoj vatri.
Pripremite sos: u tri supene kašike ulja propržite brašno dok ne promeni boju. Prelijte ga ga delom bujona uz neprestano mešanje.
Dodajte u tankom mlazu umućeno kiselo mleko i ostavite na tihoj vatri da vri 10 minuta, povremeno mešajući.
U posudi umutite jaja, i uz pomoć kutlače dodajte sos u njih, neprestano i energično mešajte.
Stavite čufte u veliki tanjir i odozgo ih prelijte prethodno proceđenim sosom. Pospite sitno iseckanim peršunom.