Pirinač sa tikvicama i prelivom iz rerne

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
21/05/2017
"Ponekad nam se jede nešto onako - lagano i ukusno, pa onda obavezno spremamo ove tikvice "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 425
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice i šargarepe oljuštiti i oprati, pa ih naseći na kockice.

Na tiganju sa pola ulja upržiti luk, nasečen na kockice, dodati šargarepe, tikvice i naseckan beli luk, pa pržiti 10 minuta, uz mešanje.

Prebaciti u tavu, a u tiganju sipati ostalo ulje i upržiti mleveno meso, dok ne pobeli.

Dodati opran pirinač i mešati 5-6 minuta.

Posuti naseckanim peršunom i preliti čašom tople vode.

Kada upije vodu, prebaciti u tavu kod tikvica, promešati i preliti još jednom čašom vode.

Peći na umerenoj temperaturi, pa čim upije vodu, preliti prethodno umućenim jajima, svežim mlekom i brašnom. Peći dok ne dobije zlatnu koricu, pa posuti naseckanom mirođijom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar