Salata od pečenog povrća sa mlečnim prelivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
24/05/2017
"Raskošno predjelo od povrća, koje je sjajan povod da već sada kažete PRIJATNO "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano417
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 3 komada, krupnija
  • luk - 3 glavice
  • paprika - 2 komada, zelena
  • ljute paprike - 2 komada (po želji)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • majonez - 50 g
  • tečna pavlaka - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
  • sok od limuna - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • beli luk - 1 sitno iseckan čen za posipanje
  • paršun - pola vezice sitno iseckane za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane tikvice i šargarepe isecite na kriške po dužini. Očišćen crni luk isecite na šajbne. Paprike očistite od semenki i isecite na trake.

Za marinadu: Pomešajte u posudi maslinovo ulje, sok od limuna, biber, soja sos i 1 sitno iseckan čen belog luka. Potopite svaku krišku od tikvica, šargarepe, paprika i kolutove luka u smesu. Zagrejte roštilj i stavite povrće da se ispeče sa svake strane. Pri okretanju mažite ih marinadom pomoću četke.

Od majoneza, tečne pavlake, bibera, izgnječene dva čena belog luka i soli po ukusu, napravite preliv. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Servirajte ispečeno povrće u odgovarajućem tanjiru, pospite ga belim lukom, peršunom i sipajte mlečni preliv u manje posudice i servirajte. Po želji možete da pospete s ostatkom marinade.

Salata je ukusna kada je servirana kako topla, tako i hladna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar