Način pripreme
Krompir oljuštiti, krupno narendati i u posudi ih preliti hladnom vodom i ostaviti 10 minuta. Iscediti dobro kroz cediljku, pa ih staviti na ubrus, da upije višak vode.
Vratiti ponovo u posudu, dodati jaja, narendanu glavicu, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati sitno naseckan sveži peršun i narendan kačkavalj.
Dobro promešati viljuškom. U široku tavu, prekrivenu papirom za pečenje, oblikovati 8 palačinki od krompira, elipsastog oblika, uspomoć kašike.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta i izvaditi ih. Pripremiti mlečni sos od kiselog mleka, pasiranog čena belog luka, sitno naseckane mirođije i soli po ukusu. Servirati tople sa mlečnim sosom.
Palačinke umakati u sos i jesti. Ukoliko su vam dosadile klasične ćufte od krompira, probajte nešto novo - nećete pogrešiti!