bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Torta sa tri jaja

Torta sa tri jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Torta sa tri jaja
Fotografije: Tony
1 / 2
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"I tri jaja su sasvim dovoljna da napravite tortu za čuđenje i pokazivanje Ne verujete?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešaju se jaja sa šećerom i vanilom. Dodaje se ulje. Nakon toga dodajemo brašno s praškom za pecivo i promešamo dobro.

SIpamo vodu/mleko i mešamo dok ne postane homogena smesa. Sipa se u nabrašnjen kalup i peče se dok ne bude gotovo, u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Proveravamo čačkalicom da ne ostane testo po njoj.

Ideje: U testo može da se doda malo voćnog slatka, izgnječena banana, parčići čokolade, kakao, orašasto voće ili suvo grožđe. Ja sam u ovom slučaju stavila miks od orašastog voća i čokoladu. Nakon što je gotovo i toplo ukrasila sam rastopljenom čokoladom za kuvanje.

Ponekad ubacim i čokoladu u tortu špricem s tankim nastavkom, na jednakom rastojanju u gornjem delu torte i da sakrijem rupe ili ukrasim i gore čokoladom, kao u ovom slučaju, ili šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: