Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Korpice od mlevenog mesa sa tikvicama

Korpice od mlevenog mesa sa tikvicama

Korpice od mlevenog mesa sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
7 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusan i efektan predlog s mlevenim mesom i tikvicama!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • origano
  • topljeni sir - 40 g
  • kačkavalj - 50 g
  • peršun
  • bosiljak
  • mleveno meso - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • kumin
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se umesi sa jajetom, sitno iseckanim lukom, biberom, kuminom, origanom, peršunom.

Tikvica se isecka na kockice i prodinsta na kratko zajedno sa lukom iseckanim na sitno. Pospipamo biberom i solju. Dodaje se paradajz oljušten od kore i iseckan na kockice. Skloni se sa ringle i ohladi se nadev.

Od mlevenog mesa se formiraju loptice. Sbvka se spljeska kao pogača i formira u korpicu u kalupima za mafine, koji su namazani maslacem.

Kašikom punimo korpice dok se u svaku rasporedi parčence topljenog sira.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Malo pre toga se izvade, pokrivamo parčetom kačkavalja i vraćamo u rernu da se ponovo zapeče.

Serviramo s svežim povrćem, može i sa sosom od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: