Pogača bez mešenja

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pogača bez mešenja4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Spremni? Evo jedne divne pogače koja se priprema bez mešenja, a rezultat će vas oboriti s nogu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g + još malo za posipanje
  • topla voda - 200 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kravlji maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati zajedno sa suvim kvascom u posudi. Dodati zagrejanu vodu, so, šećer i maslinovo ulje, pa mešati dobro, dok se ne upije svo brašno.

Posudu prekriti folijom i ostaviti testo da naraste, dok ne udvostruči svoj obim.

Kada testo naraste, posuti ga brašnom dok je još u posudi. Dobro namazati ruke brašnom i pažljivo sipati testo u pleh 26 cm, koji je prethodno dobro premazan kravljim maslacem.

Pitu posuti brašnom odozgo, pa premazati prstima, i ostaviti još pola sata.

Pogaču peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na dnu rerne staviti malu tavu sa vodom i nakon 10 minuta, smanjiti temperaturu na 180 stepeni.

Hleb ispeći prema jačini rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: