Pile u svežem mleku

07/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Jelo koje izgleda kao iz neke priče "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano454
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Pile postaviti zadnjim delom nadole na dasku i proterati nož pored jedne strane leđa. Pile otvoriti i staviti na dasku grudima nagore. Pritisnuti jako rukom po sredini, pa bi se slomila grudna kost i pile spljeskalo:

2. Zagrejati rernu na 190 stepeni. Odabrati duboku posudu za pečenje, veličine pileta. Staviti je na umerenu ringlu i sipati maslinovo ulje. Posoliti sa svih strana i upržiti ravnomerno do zlatne boje sa obe strane, otprilike 5-10 minuta;

3. Skinuti posudu sa ringle, pile prebaciti u veliku činiju, pa izbaciti masnoću iz posude. Vratiti pile i naliti sveže mleko (dve trećine pileta treba da bude potopljeno mlekom). Dodati koru i sok limuna, čenove belog luka, zrna bibera, listove žalfije i pola vezice majčine dušice.

4. Peći u rernu sat i po, uz okretanje pileta na svakih 20 minuta i prelivanje mlekom iz posude.

Od limuna će se mleko preseći i dobiće se lep sos. Presečeno mleko prekriva pile i oblikovaće se korica pri pečenju.

5. U malo tiganju sa malo maslinovog ulja upržiti ostalu majčinu dušicu, da postane hrskava.

6. Servirati pile podeljeno u tanjire. Svaku porciju preliti sosom i odozgo posuti hrskavom majčinom dušicom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar