Pogača od kukuruznog brašna sa kozijim sirom i sodom

28/05/2017
"Raskošna seoska pogača koja će vas očarati "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 205
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1/2 šolje belo
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • koziji sir - 100 g
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo belo i kukuruzno brašno, meša se viljuškom da bi se pomešale obe vrste. Dodaje se so, kiselo mleko, u koje smo sipali sodu, 3 supene kašilke ulja i mrvljeni koziji sir.

Dobro se promeša, uzima od brašna da se dobije lepljiva kaša, posle se premesi dva-tri puta, nije potrebno više, i sipa se u pleh namazan uljem i obložen papirom za pečenje, odozgo se poravna.

Viljuškom se probode odzgo na nekoliko mesta. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatna korica.

Ova pogača se ne seče, nego se lomi i servira sa šarenom solju. Veoma je ukusna, probajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar