Hajdučke ćufte u đuvečari

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
07/06/2017
"Jela u đuvečari su jedna od najemblematičnijih i najukusnijih jela bugarske kuhinje. Zato vam pripremamo ova majstorska jela, a vi ćete ih pripremiti kada imate vremena i meraka za nešto ukusno"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Viršle sitno naseckati, pa ih staviti u posudu.

Naseći i kačkavalj na sitne kockice, pa ga dodati u viršle.

Dodati i mleveno meso u posudu sa svim začinima, pa promešati, tako da se svi sastojci sjedine.

Luk oljuštiti i naseći ga na polumesece.

Đuvečare namazati iznutra, svaku jednom kašičicom maslinovog ili suncokretovog ulja.

Od smese sa mlevenim mesom oblikovati 16 malih ćufti, staviti po 4 u svaku đuvečaru, pa dodati po malo luka ili preko ćufti ili sa strane.

Sipati po 50 ml od sosa od paradajza i pečuraka u svaku posudu, zatvoriti poklopcima i staviti u rernu da se zapeku na 180 stepeni, oko 50 minuta.

Skinuti poklopce, razbiti po jedno jaje u svaku i zapeći dok jelo ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar