Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Tradicionalna musaka sa začinima

Tradicionalna musaka sa začinima

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Tradicionalna musaka sa začinima
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Naučnici još uvek traže tajnu ukusne musake, a dok je oni traže, mi jedemo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 - 1/2 kg
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • maslac - 100 g
  • preliv
  • sveže mleko - 700 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se iseče na male kockice i stavlja u pleh.

U šerpu se stavlja maslac da se rastopi. U njega se dodaje sitno iseckan luk. Dinsta se dok ne porumeni. Nakon toga se dodaje mleveno meso, paradajz pire, so, aleva paprika i mirođija. Dinsta se još malo.

Ova smesa se sipa preko krompira i dodaje se voda. Peče se u rerni na 200 stepeni, dok voda ne ispari.

Sastojci za preliv se promešaju i stavljaju na vatru. Neprestano se meša, dok se ne zgusne.

Pleh se izvadi iz rerne, preliva se i vraća ponovo u rernu. Peče se dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: