Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap s pirinčem na maslacu

Vinski kebap s pirinčem na maslacu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Vinski kebap s pirinčem na maslacu5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Klasično jelo koje nema potrebe predstavljati... već pojesti"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (plećka ili odresci)
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 flaša (paradajz pire)
  • vino - 1 šolja (crno ili roze)
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • biber - 10 zrna
  • ulje
  • so
  • sastojci za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • luk - pola manje glavice
  • biber
  • voda - 3 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na manje kockice i stavite da se prži sa lukom. Dodajre jednu šolju vina i ostavite da se krčka, nakon toga dodajte sok od paradajza ili paradjz pire, biber i lovorov list.

Ostavite da se krčka na slaboj ringli, dok se ne zgusne sos i dok se ne skuva meso.

Pirinač spremite na sledeći način: U tiganju istopite maslac sipajte sitno iseckan luk i dodajte malo vode, mešajte dok se luk skoro ne otopi, dodajte pirinač i tri šolje vode.

Ostavite da vri na tihoj vatri dok mešate povremeno, začinite s malo soli.

U tanjir sipajte meso s malo sosa, a pirinač dodajte kašikom za sladoled. Po želji dekorišite s mladim lukom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: