Način pripreme
Užimamo jednu šerpu i stavljamo na vatri. U nju sipamo 200 ml vode, 100 ml ulja i 2 prstohvata soli. Ostavljamo da provri, kad počne da vri dodajemo brašno, neprestano mešajući, dok se ne oblikuje testo, koje se odvaja od ivica šerpe.
Kad testo bude gotovo, skdamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi, oko 5-6 minuta. Nakon toga u testo dodajemo jedno po jedno jaje, nakon svakog jajeta, lepo promešamo da ga testo upije.
Nakon toga uzimamo 2 kašičice i uzimamo od testa jednom, a drugom skidamo u pleh. Kad popunimo pleh, stavljamo ga u ugrejanu rernu na 180 stepeni, dok ekleri ne budu gotovi.
Kad se ekleri ispeku, ostavljamo ih da se ohlade i dobijenim kremom od mleka i pudinga Ole, punimo i otavljamo na nekoliko sati da omekšaju.
Ko želi može ih posuti šećerom u prahu ili tečnom čokoladom.