Način pripreme
Kalup za tortu prečnika 20 cm nauljen i prekriven papirom za pečenje.
1. Na pari istopite čokoladu. Skinite sa vatre i dodajte maslac u kockicama. Mešajte dok se ne istopi. Dodajte kornfleks i promešajte rukom dok se ne sjedini. Smesu sipajte u kalup za tortu i pritisnite dlanom ili čašom sa debelim dnom.
2. U posudi promešajte mleko, jaja i brašno i mutite sve žicom dok ne dobijete testo za palačinke. U tiganju srednje veličine, na maslacu, ispržite 11 palačinki na umerenoj vatri, Nakon svake palačinke stavite u tiganj malo maslaca i rasporedite ga po dnu silikonskom četkom. Gotove palačinke ostavite po strani.
3. Želatin potopite u malo hladne vode da nabubri.
4. U šerpi ugrejte mleko, vanilu i polovinu šećera. U posudi, mikserom umutite žumanca sa preostalim šećerom, brašnom i malo hladnog mleka. Vruće mleko skinite sa vatre i u tankom mlazu ga dodajte u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje žicom. Smesu vratite na vatru i mešajte žicom još oko 10 minuta dok ne dobijete gust krem. Skinite sa vatre i ohladite krem oko 10 minuta, a zatim dodajte želatin uz neprestano mešanje dok se ne istopi. Pokrijte dobro providnom folijom i ohladite potpuno krem.
5. Sklapanje torte od palačinki. Jednu palačinku stavite preko baze od kornfleksa. Prelijte je kremom, pokrijte palačinkom i tako dok ne potrošite sve. Završite palačinkom. Tortu ostavite u frižideru oko 2 sata.
Pospite šećerom u prahu.