Kuvano teleće meso

22/06/2017
"Za pripremanje klasičnog telećeg kuvanja vam treba sveža teletina, krompir i ljubav. Ostale sastojke možete otkriti u receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 666
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena.

Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade.

U vreli bujon se dodaje šargarepa isečena na krugove i celer, a 10 minuta nakon što provri, dodaju se krompir, iseckan na kockice, paradajz na četvrtine i meso bez kostiju.

Kad se krompir skuva jelo se skida sa vatre, dodaje se biber i posoli ukoliko je potrebno.

Prilkom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar