Kuvano teleće meso

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kuvano teleće meso
Fotografije: Evgenia
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Za pripremanje klasičnog telećeg kuvanja vam treba sveža teletina, krompir i ljubav. Ostale sastojke možete otkriti u receptu"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - grudi 700 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • luk - 50 g
  • so - 4 kašičicee
  • šargarepa - 100 g
  • peršun - 10 g
  • celer - 30 g
  • korenje - peršuna 1 komad
  • paradajz - 100 g
  • biber - 1 gram
  • krompir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena.

Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade.

U vreli bujon se dodaje šargarepa isečena na krugove i celer, a 10 minuta nakon što provri, dodaju se krompir, iseckan na kockice, paradajz na četvrtine i meso bez kostiju.

Kad se krompir skuva jelo se skida sa vatre, dodaje se biber i posoli ukoliko je potrebno.

Prilkom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: