Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Uvijena penjurlija sa šunkom i kačkavaljem

Uvijena penjurlija sa šunkom i kačkavaljem

Uvijena penjurlija sa šunkom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
16
"Kako god okrenete, veoma je ukusna!"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • brašno - 500 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 50 g za testo
  • sveže mleko - 180 ml
  • susam
  • seme maka
  • žumance - 1 komad za premazivanje
  • maslac - 1 supena kašika za premazivanje
  • šunka - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se umuti u mleku i sipa u brašno. Dodaju se i jaja, umuti se viljuškom i dodajemo rastopljen maslac. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom.

Gotovo testo se razvuče na pravougaoanu koru, namaže se maslacem. Odozgo se posipa sitno iseckana šunka i rendani kačkavalj. Uvija se u labav rolat, da bi bilo vazduha i da se udvostruči.

Kalup za kuglof se namaže mašću i posipa brašnom, ali može i u pleh u sredini sa čašom. Stavlja se testo u kalup i krajevi se povežu.

Nožem ili makazama se naprave prorezi do dna pleha. Umuti se žumance i namažemo penjurliju i pospemo susamom i semenom maka. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stpeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: