Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Uvijena penjurlija sa sirom i maslacem

Uvijena penjurlija sa sirom i maslacem

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k54
Uvijena penjurlija sa sirom i maslacem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 8
04/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
16
"Vrtite, uvijajte, ali drugo parče ove penjurlije nećete dobiti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada ( jedno je za premazivanje)
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 paket, suvi
  • brašno - 600 - 700 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute. Dodaje se šećer, so i ponovo se meša, dok se ne rastope. Nakon toga se dodaje kiselo mleko i ulje.

Na kraju se dodaje i sveže mleko. Dobro se promeša. Kvasac se pomeša sa brašnom i postepeno se dodaje. Zamesi se meko testo. Ostavljamo da nadođe oko 40 minuta.

Posle se testo deli na 4 jednaka dela, od svakog dela se razvuče kora. U odgovarajući pleh se stavlja jedna kora, namaže se rastopljenim maslacem, posipa sirom i druga kora se stavlja preko nje.

Procedura se ponavlja dok se kore ne potroše. Poslednja se ne maže maslacem. Posle se seče na ravne trake, svaka se uvije i ređa u odgovarajući pleh za pečenje.

Ostavlja se da nadođe još 30 minuta. Nakon toga se premaže umućenim jajetom i peče u rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: