Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata sa slatkom od jagoda

Krostata sa slatkom od jagoda

Krostata sa slatkom od jagoda
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Vreme je za jedan domaći italijanski kolač sa ukusnim domaćim slatkom - laka ideja za zauzete domaćice"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, mek
  • šećer - 120 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • slatko od jagoda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno, meki maslac, jaje, šećer i prašak za pecivo. promešajte viljuškom i zamesite testo. Od njega odvojite jednu malu loptu za trake.

Ostalo testo razvijte u koru veličine 24 cm. Koru stavite na dno tepsije, tako da podvijete testo ka unutra i napravite ivicu.

Viljuškom napravite rupice po testu i premažite debelim slojem slatka.

Preko poređajte trake, koje ste napravili od odvojenog razvijenog testa.

Poređajte ih tako da se ukrštaju. Pecite krostatu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: