Pržene tikvice sa kiselim mlekom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
05/06/2017
"Kad bi postojalo takmičenje za najomiljeniji letnji recept - ovaj bi definitivno bio među našim favoritima "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 244
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite, isecite na kolutiće i udobro uvaljajte u brašno. pržite ih u vrućem ulju, u kom ste prethodno stavili prstohvat soli. Ispržene tikvice stavite na ubrus, da se višak masti upije.

Kiselo mleko umutite i dodajte mu sitno iseckanu mirođiju i isitnjene čenove belog luka.

jelo poslužite hladno, a možete ih tikvice poslužiti na dva načina - mogu biti prelivene sosom ili da se posluže sa sosom.

Umesto sveže mirođije možete uzeti i onu iz tegle, a takođe može i beli luk iz tegle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar