Način pripreme
Od svih jaja možete umutiti jednu veliku koru i nakon toga je naseći na pola, ja sam pekla dve kore, i zbog toga sam podelila sastojke.
Jaja umutiti u penast krem, nakon toga dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo.
Smesu sipati u tavu za pečenje, namazanu maslacem i prekrivenu papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 30-40 minuta. Gotove kore ostaviti da se ohlade.
Kada se ohlade, početi sa pripremom krema: prvo umutiti slatku pavlaku.
Nakon toga, u drugoj posudi, umutiti maslac (na sobnoj temperaturi), šećer u prahu i žumanca, pa postepeno dodati i pavlaku, dok se ne dobije glatka smesa.
Oblikovati tortu na sledeći način: kora, pa krem, pa na kraju celu tortu premazati preostalim kremom.
Ukrasiti mlevenim ili celim orasima, po želji.