Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći bataci u rerni

Ćureći bataci u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Ćureći bataci u rerni
Fotografije: Albena Asenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Majstori spremaju ćureće batake i ispadaju sjajni"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • senf - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • voda - 100 ml
  • pivo - 250 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • grašak - po želji (za garnirung)
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu, osuše i pospu solju, biberom i alevom paprikom.

Namažu se sa svih strana senfom i stave u posudu za pečenje. Luk, beli luk i šargarepa se očiste, iseku na krupno i poređaju oko bataka.

Isečeno povrće se pospe solju, biberom i prstohvatom majčine dušice. Polije se s malo maslinovog ulja, nakon čega se dodaju pivo i voda.

Posuda se pokrije aluminijumskom folijom i stavi u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko sat i po.

Nakon što se ispeku, bataci se izvade iz posude, a povrće se zajedno sa tečnošću prebaci u šerpu. Bataci se vrate u posudu za pečenje zajedno s malo vode i maslinovog ulja i dopeku se da dobro porumene.

Povrće se pasira zajedno sa sosom, nakon čega im se doda kisela pavlaka.

Sos se dobro promeša i vrati u već zapečene batake. Jelo se servira s garnirungom po sopstvenom izboru i posuto svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: