Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Pleh sa papirom za pečenje.
Krompir skuvajte i oljuštite. Presom napravite pire. Dodajte sitno iseckani mladi luk, beli luk u prahu, tucanu papriku, so i sveže mleveni biber. Ostavite po strani.
U posudi promešajte izmrvljeni kornfeks, rastopljeni maslac i alevu papriku. Sir nasecite na male kockice oko 1 cm. Umutite jaje. U drugoj posudi pripremite brašno.
Lagano nabrašnjenim rukama uzmite oko kašike krompir pirea, stavite u njega kockicu Čedar sira i napravite lopticu.
Lopticu prvo uvaljajte u brašno, nakon toga je potopite u jaje i na kraju uvaljajte u kornfeks. Gotove loptice poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15-18 minuta.
Sos od paradajza:
U šerpu sipajte paradajz i maslinovo ulje. Dodajte sve začine i ostavite na slaboj vatri da se krčka.
Paradajz sos kuvajte dok kašika kojom mešate ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe. Skinite sa vatre. Poslužite kao sos uz loptice od krompira.